Middelgrote ondernemingen kunnen met onze hulp tegen lage kosten een activiteit in de Filippijnen oprichten die hun bedrijfskosten enorm zal verminderen.

Offshoring Middelgrote Ondernemingen

Zoals gezegd in het gedeelte over diensten voor kleine ondernemingen, zien KMO's die zoeken naar mogelijkheden om de groei te maximaliseren en kosten te beperken, de optie van offshore outsourcing vaak over het hoofd. MicroSourcing doet er alles aan om KMO's te overtuigen van de voordelen van offshoring. We willen duidelijk maken dat het relatief eenvoudig is om een activiteit in de Filippijnen op te zetten en dat je geen grote multinational hoeft te zijn om daarmee succes te boeken. De voordelen van offshoring voor middelgrote ondernemingen zijn vergelijkbaar met die voor kleine bedrijven en houden vooral verband met maximalisatie van de groei, vermindering van de kosten en het vermijden van risico's op de lange termijn.

  • Kostenbesparingen - Offshore outsourcing is een ideale strategie om de operationele kosten met maar liefst 70% terug te dringen.
  • Geen kapitaalinvesteringen - Door uw offshore activiteit te outsourcen kunt u zakendoen en snel uitbreiden zonder dat daar kapitaaluitgaven voor nodig zijn.
  • Risicobeperking - Via offshore outsourcing kunt u op basis van flexibele afspraken uw activiteiten snel opvoeren of deze juist snel en zonder beëindigingskosten afbouwen.

MicroSourcing gelooft sterk in de KMO-sector. In onze optiek wordt het potentieel van offshore outsourcing door bedrijven in dit segment nog altijd sterk onderschat. Wij bieden verschillende servicemodellen die zijn afgestemd op middelgrote ondernemingen:

Servicemodellen voor middelgrote ondernemingen

Wij beschikken over projectteams die kleinschalige projecten snel en tegen een zeer aantrekkelijk tarief in gang kunnen zetten. Via onze Project Outsourcing-service kunt u bij ons bijvoorbeeld een logo laten ontwerpen, uw website laten herinrichten, uw database laten opschonen of iedere andere klus uitbesteden die door een projectteam kan worden uitgevoerd.

Via onze Staff Leasing-service kunt u in de Filippijnen over uw eigen medewerkers beschikken. U kunt uw offshore-team persoonlijk samenstellen. De mensen die u selecteert worden fulltime en exclusief voor u ingezet. Offshore Staff Leasing is een buitengewoon rendabele en flexibele manier om uw onderneming van extra personeel te voorzien.

Via onze Virtual Captive-service kunt u geheel naar eigen inzicht een activiteit in de Filippijnen opzetten - met uw eigen kantoorruimte, werkprocessen en medewerkers. Uw activiteit vindt weliswaar binnen MicroSourcing plaats, maar u bepaalt zelf hoe het er aan toe gaat.Groeitraject

MicroSourcing heeft inmiddels honderden KMO's ondersteund. De samenwerking met middelgrote bedrijven begint vaak met een relatief kleinschalige en kortdurende proefopdracht. Die pilotfase wordt vaak gevolgd door een bescheiden uitbreiding van het offshore-team, op basis van offshore leasing. In dit stadium wordt pas echt duidelijk hoe eenvoudig en doelmatig de inzet van offshore-middelen kan zijn' en hoeveel geld er bespaard kan worden vergeleken met de personeelskosten in Nederland. Daarom brengen veel van onze opdrachtgevers vervolgens steeds meer bedrijfsprocessen onder bij hun offshore-team dat soms zelfs het leeuwendeel van de totale dagelijkse workflow voor zijn rekening neemt. Op een bepaald moment wordt de offshore activiteit in feite een Virtual Captive. De opdrachtgever laat dan bijvoorbeeld zijn eigen bedrijfsruimte bouwen en houdt zich steeds intensiever bezig met de dagelijkse aansturing van zijn offshore-team. Wij hebben offshore activiteiten begeleid die uitgroeiden van één fulltime medewerker tot vijftig of meer werknemers in enkele maanden tijd. Naarmate onze opdrachtgevers in het middelgrote segment groeien, neemt ook de omvang van hun offshore activiteit toe en kunnen ze uitgroeien tot een grote onderneming. Onze services voor die categorie worden op de volgende pagina besproken.