Filippijnse transcriptiemedewerkers kunnen audio-, video- en beeldbestanden nauwkeurig transcriberen zodat u de beschikking krijgt over de tekstuele inhoud.

Outsourcing Transcriberen

Transcriptie houdt in dat informatie die is vastgelegd in een audio-, video- of beeldbestand wordt uitgeschreven als tekst. Dat is op zich niets nieuws: veel bedrijven doen dat al decennialang intern. Wel nieuw is dat westerse bedrijven hebben ontdekt dat zij dit werk offshore kunnen outsourcen, waarbij ze dezelfde hoge kwaliteit krijgen tegen veel lagere kosten. De toepassingen zijn legio. Denk aan de transcriptie van gesprekken die op een geluidsband zijn opgenomen door advocaten, artsen en journalisten. Verder is er veel vraag naar het omzetten van handgeschreven documenten in duidelijk leesbare teksten.

Zoals al is opgemerkt in het gedeelte over het schrijven van content, beheersen de meeste Filippino's het Engels uitstekend en zijn ze volledig bekend met westerse uitdrukkingen. Omdat het onderwijs in de Filippijnen in het Engels wordt gegeven, is de bevolking bekend met de taal, met inbegrip van afkortingen. Dat alles maakt dat ze perfect geschikt zijn voor transcriptiewerk. Er zijn in de Filippijnen verder ook veel verpleegkundigen en advocaten op wie een beroep kan worden gedaan voor meer gespecialiseerd transcriptiewerk. En met de moderne scanners en internetverbindingen kan veel transcriptiewerk nu moeiteloos naar andere delen van de wereld worden overgebracht.

MicroSourcing is in 2006 begonnen met zijn eerste transcriptieactiviteit voor een klant in het Verenigd Koninkrijk. Deze klant verzamelt feedback van consumenten in het Verenigd Koninkrijk via geluidsopnamen en kaarten met handgeschreven opmerkingen. Onze taak is de informatie daarvan te transcriberen en rechtstreeks i/function-rooms.aspn te voeren in de systemen van onze klant. Verder doen we juridisch transcriptiewerk voor diverse advocatenkantoren in de VS en Australië. Naast deze langlopende ondersteuning doen we ook veel projectmatig werk, van het transcriberen van journalistieke interviews tot klasopnemen voor scholieren.