Filippino's zijn zeer creatief en beheersen het Engels uitstekend. Dit maakt hen ideaal geschikt voor tekstschrijven en copywriting.

Outsourcing Tekstschrijven & Copywriting

De Filippijnen behoren tot de grootste landen ter wereld waar Engels wordt gesproken. In films, tv-shows, overheid, wetenschap en bedrijfsleven is Engels de voertaal. Het land stond in het verleden onder bestuur van de VS en is mede daardoor ondergedompeld in de westerse cultuur, hetgeen onder meer tot uiting komt in het gebruik van het Engels. Filippino's zijn goed thuis in de Engelstalige popcultuur en bekend met modern Engels taalgebruik. Bovendien zijn er uitstekende universiteiten die opleidingen aanbieden in journalistiek, communicatie en creatief schrijven. De Filippijnen hebben zich dan ook ontwikkeld tot een favoriete bestemming voor Engelstalige Outsourcing Services, variërend van klantenservice tot allerlei schrijf- en tekstcorrectiewerk.

Een van onze allereerste opdrachtgevers schakelde MicroSourcing in voor het ontwikkelen van de content van zijn netwerk van lifetsyle-websites. Die opdracht loopt nog steeds en ook nu, zes jaar later, zijn we voor deze klant de belangrijkste bron voor alle websites en produceren onze contentschrijvers teksten over allerhande onderwerpen, van ski-oorden tot yogatechnieken. Op dit moment zijn er via MicroSourcing ruim tweehonderd mensen betrokken bij de een of andere vorm van tekstschrijven of correctiewerk. Dat loopt uiteen van tamelijk elementaire content die vooral voor SEO-doeleinden bestemd is, tot onmisbare content voor websites en gedrukte media voor enkele grote publicaties. Verder hebben we een groot team dat bezig is met de prepress correctie voor een zeer groot bedrijf in de VS dat advertenties ontwikkelt. Onze mogelijkheden voor tekstschrijven zijn in de loop der jaren sterk toegenomen en inmiddels kunnen we diensten voor de outsourcing van copywriting verlenen via elk van onze servicemodellen.