In de Filippijnen zijn duizenden hoog opgeleide HR-professionals beschikbaar aan wie via outsourcing van uiteenlopende HR- en Werving en Selectie taken kan worden toevertrouwd.

Outsourcing HR & Werving en Selectie

Human Resources Management (HRM) is een divers werkterrein waar een bedrijf zijn belangrijkste middelen beheert: de medewerkers. Binnen HRM zijn doorgaans de volgende drie hoofdgebieden te onderscheiden: Werving en Selectie, personeelsbehoud en personeelsbeheer. Een HR-afdeling is normaal gesproken geen profit center en maakt geen deel uit van het kernbedrijf. HRM is dus een ideale kandidaat voor outsourcing. Bij Human Resources Outsourcing (HRO) wordt gekeken naar HRM-processen die door een derde op afstand kunnen worden uitgevoerd. Een goed voorbeeld is Werving en Selectie. Bij Recruitment Process Outsourcing (RPO) krijgen offshore-personeelswervers de opdracht kandidaten te zoeken en te selecteren voor vacatures bij hun opdrachtgever. Andere veel voorkomende HRO-processen betreffen administratie en beheer van personeelsbestanden, salarissen en secundaire voorwaarden en ander administratief werk.

De Filippijnen behoort tot de grootste landen ter wereld waar Engels wordt gesproken. Op school leren de Filippino's het Engels vloeiend spreken. Bovendien is de bevolking sterk sociaal ingesteld, wat onder meer blijkt uit de duizenden schoolverlaters die elk jaar kiezen voor een studie psychologie of een andere menswetenschap. Daarmee zijn ze goed voorbereid voor een loopbaan in HR. De meeste Filippijnse HR-professionals zijn bekend met de HR-gebruiken in het westen en volgen die in hun dagelijkse werk.