Filippino's zijn fervente online gamers en beheersen het Engels uitstekend. Ze zijn dan ook prima in staat om leiding te geven aan het spel en de spelers.

Outsourcing Game Moderation

Online gaming heeft een enorme vlucht genomen. Wat begon met vrij simpele spelletjes zoals online schaken ontwikkelde zich al snel tot Massively Multiplayer Online Role-Playing Games (MMORPGs) en in social media-games voor webdiensten als Facebook en MySpace. Zoals bij andere online diensten kan ook bij online games het plezier behoorlijk worden bedorven als niet iedereen zich aan de spelregels houdt. Denk bijvoorbeeld aan deelnemers die oneerlijk spelen of ongepaste content plaatsen. Dat soort problemen kunt u voor zijn door een offshore-game master of game moderator in te huren.

Zoals gezegd in het gedeelte over de outsourcing van content, beheersen de meeste Filippino's het Engels uitstekend en zijn ze volledig bekend met de westerse popcultuur en uitdrukkingen. Dat maakt dat ze perfect geschikt zijn om werk te doen als game moderator of game master.

MicroSourcing modereert websites en mobiele diensten al sinds het begin van zijn activiteiten in 2004. In 2005 begonnen we met het modereren van onze eerste game, een online strategiespel dat om beurten wordt gespeeld. Onze game moderators hadden als taak de spelers te controleren op vals spel en dubbele accounts. Daarnaast voorzagen ze de gamers van updates en nieuws over evenementen. Meer recentelijk zijn we begonnen met een project dat als doel heeft het spelen van games te analyseren. Op dit moment verrichten we Engelstalige moderationdiensten vooral voor websites, maar we breiden onze actieradius graag uit naar online gaming.