Outsourcing Case Study - Data Processing

Klanten Case Study: Data Processing


Servicemodel: Staff Leasing
Discipline: Data Processing

Client Testimonial

Outsourcing Case Study: Imatech

"Na mijn eerdere ervaring met nearshore en offshore outsourcing van processen naar landen in Oost-Europa en India, was het werken met MicroSourcing een zeer positieve ervaring. Aangezien Imatech actief is in de scheepsbevoorradingsbranche was het een logische stap om als eerste in de Filipijnen te kijken toen we besloten om onze hele offerteaanvraag data-entry proces uit te besteden. Gedurende de selectieprocedure hebben we onze wensen en eisen met een aantal Filipijnse service providers besproken. MicroSourcing kwam er als beste uit.

Ik ben aangenaam verrast door de professionele mentaliteit bij MicroSourcing, zowel tijdens de opstart- als in de operationele fase. Kort samengevat, het is een transparant proces met heldere communicatie. Als er iets moet gebeuren, kunt u er op vertrouwen dat MicroSourcing snel in actie komt. In nauwe samenwerking met Imatech heeft MicroSourcing de juiste mensen geselecteerd en getraind om een soepele en snelle overgang te realiseren. Nu we de opstartfase gehad hebben kunnen we samen met onze POC de prestaties op de voet volgen en verbeteringen aanbrengen.

Gebaseerd op mijn ervaringen kan ik eerlijk zeggen dat MicroSourcing outsourcing makkelijk heeft gemaakt. Als u van plan bent naar Azië te outsourcen raad ik u zeker aan om bij MicroSourcing langs te gaan."

Klantomschrijving

Imatech BV is een leverancier van elektrotechnisch materieel voor scheepseigenaren, scheepvaartmaatschappijen en offshore bedrijven. Hun core-business is om alle facetten van de maritieme elektrotechnische apparatuur te bedienen die momenteel gebruikt worden op schepen.

Imatech is een familie bedrijf en is opgericht in augustus 1973 door het echtpaar Haverkamp. De naam Imatech is een afkorting voor "International Marine Technics". Hun oudste zoon Erling en tevens Directeur heeft het bedrijf in 2001 overgenomen. Het kantoor is gevestigd bij één van ‘s werelds grootste havens: Rotterdam.

Dienstverlening aan Imatech

Imatech heeft op 6 januari 2012 een contract gesloten met MicroSourcing. De eerste stap voor MicroSourcing was het werven van data processing specialisten. De nieuw geworven data processing specialisten zijn in februari 2012 naar Nederland gevlogen voor een twee weken durende training. Ze hebben uitgebreide training ondergaan in hoe ze offerteaanvragen moeten verwerken in Navision, die bij Imatech binnenkomen per e-mail. In maart 2012 zijn ze officieel van start gegaan op de MOA vestiging van MicroSourcing.

MicroSourcing heeft een Operations Supervisor als point of contact (POC) benoemd die het aanspreekpunt is voor Imatech. Deze POC coördineert met de andere afdelingen van MicroSourcing. Een aantal taken van de POC zijn: Leiding geven bij het opstellen van profielschetsen voor het inhuren van nieuw personeel. Het verrichten van hand- en spandiensten zoals het opstellen van technische eisen, rapportage en monitoring. De POC zorgt ervoor dat operationele aandachtspunten worden aangepakt en de resultaten worden gepresenteerd aan de klanten via e-mail of vergaderingen.