Ons internationale managementteam bestaat uit doorgewinterde professionals met tientallen jaren ervaring in de outsourcing sector.

Het managementteam van MicroSourcing

Ons managementteam bestaat uit de oprichters van de onderneming en een team van doorgewinterde professionals met tientallen jaren ervaring in de internationale outsourcing & offshoring sector:

Philip Kooijman - Chief Executive Officer
Philip Kooijman
Chief Executive Officer

Philip Kooijman, CEO en oprichter van MicroSourcing, werkt al in de Filippijnse outsourcing & offshoring sector sinds 2004, toen hij begon met zijn allereerste centrum voor offshore services. In de loop der jaren heeft Philip tal van succesvolle offshore activiteiten ontwikkeld voor middelgrote en grote ondernemingen in Australië, het Verenigd Koninkrijk en de VS met een omvang van 5 tot 1200 medewerkers. Als CEO is Philip verantwoordelijk voor het algehele resultaat van de offshore activiteiten van onze opdrachtgevers in de Filippijnen. Kenmerkend daarbij is zijn praktische aanpak en zijn intensieve, persoonlijke betrokkenheid, zowel tijdens de opstartfase als daarna. Voordat hij MicroSourcing lanceerde had Philip, ex-werknemer (IT & Strategy Consultant) van Accenture, al tal van andere internet- en IT-consultancybedrijven opgericht. Philip heeft een masters in Business Information Technology van de Universiteit Twente.


Nona Tajanlangit - Hoofd Public Relations
Nona Tajanlangit
Hoofd Public Relations

Nona heeft ruim vijf jaar ervaring op het gebied van PR, marketing en creatieve dienstverlening. Als hoofd Public Relations draagt ze verantwoordelijkheid voor het publieke imago van MicroSourcing, zowel in de Filippijnen als onder klanten en prospects. Nona geeft ook leiding aan onze charitatieve stichting en initieert de meeste van onze marketing- en PR-projecten. Nona werkte voorheen als docent aan de Brent International School en voor "I am S.T.R.O.N.G.", een plaatselijke liefdadigheidsinstelling. Aan de University of Asia and the Pacific in de Filippijnen behaalde Nona een bachelor in de Menswetenschappen.

Services Group

Sophie Woo - SVP of Services
Sophie Woo
SVP of Services

Sophie heeft meer dan 10 jaar consultancy ervaring op het gebied van IT & Strategy. Zij was voorheen IT Consultant bij Deloitte Consulting in Londen. Ook heeft Sophie ruim vijf jaar werkervaring als Business Analyst bij Accenture in Amsterdam. Als SVP of Services is zij verantwoordelijk voor Finance, Human Resources, Recruitment, IT en de Facilities & Client Services afdeling. Daarnaast staat ze aan het hoofd van de afdeling Operational Excellence welke verantwoordelijk is voor de ISO certificering, compliance, het delen van best practices en het waarborgen van de kwaliteit van dienstverlening. Sophie heeft haar masters in Chemical Engineering behaald aan de Universiteit van Delft.

Sameer Bhagat - Hoofd Informatie Technologie (IT)
Sameer Bhagat
Hoofd Informatie Technologie (IT)

Sameer heeft meer dan 10 jaar ervaring op gebied van IT binnen de BPO industrie. Hij heeft gewerkt voor Fortune 500 bedrijven waar hij verschillende functies heeft bekleed. In de periode voor MicroSourcing heeft hij meer dan vier jaar bij Infosys gewerkt als lid van hun pioniers team in de Filipijnen. Met Sameer heeft Microsourcing een specialist in huis met veel ervaring in het implementeren van industriestandaarden zoals: ISO 9001, ISO 27001, PCI-DSS, SAS 70, SOX en ITIL. Hij is een door Cisco Erkend Netwerk Beheerder (CCNA) en in het bezit van certificaten die hij heeft gehaald binnen bedrijven als Redhat, VMware en Microsoft. Als hoofd van onze IT afdeling is Sameer verantwoordelijk voor het opsporen, in gebruik nemen en beheren van de best mogelijke IT diensten voor onze cliŽnten en draagt hij er zorg voor dat we ons houden aan de regels die horen bij de certificaten die we gehaald hebben op het gebied van IT en beveiliging van informatie. Sameer is in het bezit van een Bachelor of Science Degree op het gebied van handel die hij gehaald heeft aan de Universiteit van Nagpur (India).

Eric Concepcion - VP of Talent Acquisition
Eric Concepcion
VP of Talent Acquisition

Eric heeft ruim 25 jaar ervaring op het gebied van recruitment en human resources. Hij heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd op het gebied van het werving & selectie, training & development, employee relations, compensation & benefits, performance management, organizational development, audit en compliance. Voordat Eric zijn carriŤre bij MicroSourcing begon, was hij verantwoordelijk voor de afdeling recruitment bij IBM in de Filipijnen. Hij stond aan het roer bij de enorme groei van Teleperformance, Convergys, Intel en 3M in de Filipijjnen. Als hoofd van onze afdeling recruitment is Eric verantwoordelijk voor het werven en selecteren van de talenten die in de Filipijnen aanwezig zijn voor zowel MicroSourcing als voor onze cliŽnten. Eric heeft zijn bachelor in sociale wetenschappen behaald aan de Ateneo de Manila Universiteit in de Filipijnen.

Liza Inciong -  VP of Human Resources
Liza Inciong
VP of Human Resources

Liza heeft meer dan 20 jaar ervaring in human resources management. De laatste 8 jaar heeft ze seniore HR functies vervuld bij diverse bedrijven op het gebied van business process outsourcing in de Filipijnen. Voordat Liza bij MicroSourcing ging werken, was ze Senior HR Manager bij 24/7 Inc., ook heeft ze HR Manager functies vervuld bij ContactPoint, SunCellular en Pacific Internet. Als VP of Human Resources is Liza verantwoordelijk voor de personeelsadministratie, alle initiatieven die gericht zijn op het ontwikkelen van onze medewerkers, engagement, retentie en organizational development. Liza heeft haar masters behaald in Human Resources Management aan de University of the Philippines. Ook is ze afgestudeerd aan de Universiteit van Santo Tomas met een bachelor in Psychologie.


John Philip Espiloy - Senior Manager of Facilities and Client Services
John Philip Espiloy
Senior Manager of Facilities and Client Services

JP heeft ruim 10 jaar ervaring met facilities, technisch management en productontwikkeling. Hij is onder andere gespecialiseerd in productontwerp en -ontwikkeling, bouwkunde, vastgoed en facility management, vendor contract management, administratie en inkoop. Voordat hij in dienst trad bij MicroSourcing was hij verantwoordelijk voor ďfacilities and administrative servicesĒ van vCustomer Philippines Inc. Ook was hij voorheen onderdeel van het facilitaire management team van Sykes Asia en Jollibee Worldwide Services Inc. JP is als Senior Manager of Facilities and Client Services verantwoordelijk voor al onze kantoren, inclusief onderhoud, schoonmaak, bevoorrading en beveiliging. JP heeft een Bachelor of Science Degree op het gebied van Mechanical Engineering, die hij behaald heeft aan de De La Salle Universiteit. Ook heeft hij een certificaat voor Facilities Management behaald op de University of the Philippines - Diliman.

Operations Group

Sjoerd Krosse - SVP of Operations
Sjoerd Krosse
SVP of Operations

Sjoerd heeft ruim 11 jaar ervaring in IT & business consultancy. Voordat Sjoerd bij MicroSourcing ging werken heeft hij 11 jaar bij Accenture Nederland gewerkt, in de functie van Senior Manager met een focus op de FinanciŽle Dienstverlening. Tijdens zijn loopbaan bij Accenture heeft hij op meerdere gebieden ervaring opgedaan, waaronder (IT) Project Management, CRM, Offshoring & Outsourcing, human resources en facility management. Sjoerd is als SVP of Operations verantwoordelijk voor de over-all performance en klanttevredenheid van alle klanten van MicroSourcing. Sjoerd heeft een masters in Business Information Technology behaald aan de Universiteit van Twente.

Maricel Salao - Hoofd Operationeel Manager - Eastwood City
Maricel Salao
Hoofd Operationeel Manager - Eastwood City

Maricel heeft ruim acht jaar ervaring in operations management. Ze werkt al sinds 2004 voor MicroSourcing en is daarmee een van de medewerkers van het eerste uur. Daarvoor werkte Maricel bij de operational support-afdelingen van PLDT en Maersk. Als hoofd MicroSourcing Managed Operations geeft ze leiding aan een team van managers en leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse activiteiten van klanten die het beheer van hun offshore activiteiten volledig bij MicroSourcing hebben ondergebracht. Maricel houdt de prestatiecijfers nauwlettend in de gaten om er zeker van te zijn dat de teams voor onze opdrachtgevers hun SLA's behalen en overtreffen. Maricel heeft een bachelor in Communicatiewetenschappen en legt de laatste hand aan een MBA aan De La Salle University (Manilla).

Ethel Contreras - Hoofd Operationeel Manager  - Mall of Asia
Ethel Contreras
Hoofd Operationeel Manager - Mall of Asia

Ethel heeft meer dan 14 jaar ervaring in diverse operationele management functies in verschillende bedrijfsectoren. In de periode voor MicroSourcing heeft ze vier jaar als Business Unit Manager gewerkt bij ASEC Asia. Binnen MicroSourcing had ze de leiding bij het opzetten en beheren van de grootschalige Virtual Captive Yell Adworks. Na Yell Adworks werd ze operational manager bij onze Mall of Asia vestiging, waar ze verantwoordelijk is voor het goed functioneren van de accounts van al onze cliŽnten die vanuit deze locatie opereren. Ethel is afgestudeerd aan de University of the Philippines met een Bachelor of Science Graad op het gebied van Landbouw Economie en een Master of Business Management Degree van de University of the Philippines in Manilla.

Christian Malubag - Hoofd Operationeel Manager - Bonifacio Global City
Christian Malubag
Hoofd Operationeel Manager - Bonifacio Global City

Christian heeft meer dan tien jaar ervaring als operationeel manager. Hij heeft gewerkt voor locale en internationale bedrijven waaronder Citibank en TNT. Christian is in 2008 begonnen bij MicroSourcing als operationeel manager voor ťťn van onze veelbelovende accounts. In de afgelopen jaren is het hem gelukt om de verwachtingen van zijn cliŽnten te overtreffen en de omvang van zijn werkzaamheden te vergroten naar 1000 fulltime medewerkers verspreid over 3 vestigingen in Mailla en Cebu. Christian is afgestudeerd aan de De La Salle St.Benilde universiteit met een Bachelor of Science Degree in Marketing Management en in het bezit van een Master of Business Administration van PLM.


MicroCreatives

Mikaela Arce - Hoofd MicroCreatives
Mikaela Arce
Hoofd MicroCreatives

Mikky staat aan het hoofd van MicroCreatives, een multidisciplinair topteam van MicroSourcing dat bestaat uit ontwerpers, ontwikkelaars, animators en copywriters die werken aan uiteenlopende creatieve projecten. Ze heeft ruim acht jaar ervaring in creative design, met name op het gebied van DTP en branding. Voordat ze zich aansloot bij MicroSourcing had Mikky al een groot aantal creatieve projecten onder haar hoede gehad bij tal van KMO's in de Filippijnen. Ze heeft een bachelor in Legal Management van de Ateneo de Manilla University. Daarnaast heeft Mikky grafisch ontwerp, multimedia vormgeven en technologie gestudeerd aan de San Francisco State University.